Drawesh
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا.
إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
Drawesh
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا.
إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه
Drawesh
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» تحميل واستماع اغنية مايكل جاكسون (دينجرس) Michael Jackson - Dangerous
المطبخ العربى Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 29, 2011 2:57 pm من طرف احمد فودة

» دردشة الاعضاء
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 19, 2011 1:54 am من طرف دكتور مدحت

» بوسترات وخلفيات للاعب البرازيلي ريكاردو كاكا
المطبخ العربى Icon_minitimeالأحد يناير 16, 2011 3:56 pm من طرف محمد شهاب

» إسماعيلى 17 يفترس ذئاب الجبل بملعبه 1/2 ويواصل مطاردته للأهلى
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 8:46 pm من طرف شيرين مختار

» الإسماعيلي يفوز على المعلمين برباعية نظيفة .. وغياب مهاب .. وعودة صديق .. ومشاركة البرازيلي .. وفتحى مع المنافس
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 7:30 pm من طرف محمد شهاب

» الإسماعيلى يفتح مجدداً خط مفاوضات مع محمد زكى مهاجم الشرطة
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 7:28 pm من طرف محمد شهاب

» المعتصم سالم يبلغ الجهاز الفني للإسماعيلي ببقائه مع الفريق
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 7:26 pm من طرف محمد شهاب

» خاص..احمد علي: سعيد بالانضمام للمنتخب ولن اترك الفرصة تضيع مني
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 6:08 pm من طرف شيرين مختار

» عبد اللطيف يدخل تاريخ كأس الأمم الآسيوية
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 5:48 pm من طرف محمد شهاب

» الإسماعيلي يحسم إعارة أحمد علي بعد دورة حوض النيل
المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 5:41 pm من طرف محمد شهاب


 

 المطبخ العربى

اذهب الى الأسفل 
+3
طيور الجنه
shimo
الهام حجاج
7 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 13, 2010 1:09 am

Like a Star @ heaven اى حد يشارك بأكلع عربيه ويكتبها Like a Star @ heaven
((البيتزا))
(المقادير)كيلو دقيق-خمس معالق لبن بودره-خمس معالق سكر صغيره-كوب زيت
ملعقتين خميره-ذرة ملح-ماء
(الطريقه)يضاف كل المقادير على بعض مع التقليب وتسبيها لغلية متخمر
وادهنى الصنيه زيت وبعد كده حطى العجينه وافرديها وحطى فوقيها المقادير العاديه للبيتزا
زى الموتزاريلاوالماشروم flower
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shimo
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
shimo


عدد المساهمات : 757
نقاط : 11614
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 31
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى 1

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 13, 2010 1:54 am

بدايه ثلنكس يالهام علي التوبيك

انا حبيت اضيف اكله مشهوره
الباميه باللحمه الضاني
المقادير
نص كيلو باميه -سمنه -نص كيلو لحمه ضاني -عصير طماطم -بصله نص مفرومه- ثوم مفري-ملح - فلفل اسمر
الطريقه
1-نضع السمن في الحله ونضع عليها البصل النصف مفروم حتي يصبح لونها اصفر
2-نضع الثوم المفري فوق البصل ثم نضع فوقهم اللحمه
3 نضع عصير الطماطم ونترك الخليط الي ان تظهر السمنه علي وش الاكل دليل علي ان الاكل اتسبك
4 نضع كميه مناسبه من الماء وليكن كوب ونصف ونترك الخليط يغلي
5-نضع الباميه حتي تغلي ثم نهدء النار عليها حتي تنضج
6-تصب الباميه في طبق وتأكل مع الارز الابيض وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
طيور الجنه
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
طيور الجنه


عدد المساهمات : 1977
نقاط : 12943
تاريخ التسجيل : 10/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Tmqn3

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 13, 2010 2:23 pm

اااااااااااه يا بطنى
انا جوعت هاتوا اكل بسرعه احسن اكل حد منكم work bussy
موضوع رائع يا جميل
عاوزين بنات الموقع تحط اكلتين فى اليوم
مافيش احسن من كدا Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://drawesh.yoo7.com/forum.htm
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 13, 2010 2:44 pm

((جيلاتى الشيكولاته))
(المقادير)واحد و نصف كوب لبن
ورقتان جيلاتين(كريمة)
ملعقتان كبيرتان شيكولاتة
قليل من الماء
سكر للتحلية
(الطريقة)
1_تذاب الشيكولاتة فى اللبن على نار هادئة و تحلى بالسكر

2_يرفع المزيج عن النار و يضاف اليه الجيلاتين بعد ان يذوب تماما

3_يترك الخليط حتى يبرد ثم تضاف الكريمه ثم يعبأفى كؤوس واكواب
ثم توضع بالفريزر بالثلاجة حتى يجمد ويزين بالشيكولاتة و المكسرات
حسب الرغبة. flower
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hanon
دراويشى محترف
دراويشى محترف
hanon


عدد المساهمات : 297
نقاط : 11155
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 29
الموقع باريس الصغري Ismailia
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 13, 2010 3:13 pm

توبيك راائع جدا يا إلهام
.......
اما انا بقي أكلتي انهارده كله عارفها طبعا

.......
الكشرى المصرى
المقادير :
كيس مكرونة صغيرة
100 جرام مكرونة أسباجتى
3/4 كيلو عدس بنى مغسول جيدا و مصفى
2 كوب أرز مصرى مغسول جيدا و مصفى
بصل مقطع شرايح رفيعه
عصير طماطم
ثوم مفروم مع ملح و كمون
ملعقتين زيت درة
زيت لتحمير البصل
ملح و كمون و خل و عصير ليمون
2 مكعب مرقه دجاج
الطريقه :
1 - العدس
فى إناء عميق نسخن حوالى لتر ماء
لما يسخن نضع عليه العدس و مكعب مرقه الدجاج ونتركه حتى يقرب من النضج نضع عليه الملح و الخل و نتركه حتى ينضج
نصفيه دون غسل بالماء و نضع عليه الكمون و نقلبه جيدا
ملحوظه : إذا نقص الماء ولم ينضج العدس ممكن تزويد قليل من الماء حتى ينضج
2 - المكرونه
فى إناء عميق نسلق المكرونة الصغيرة مع الأسباجتى بالطريقه العاديه و نتركها لتتصفى بعد غسيلها بالماء
3 - الأرز
فى إناء نضع 2 كوب ماء مع ملعقتين الزيت و ملح و خل و مكعب مرقه الدجاج نتركهم حتى يغلى الماء
بعد أن يغلى الماء نضع الأرز ونغطيه و نتركه حتى يغلى ثم نخفض الشعله و نضع تحته الشياطه حتى لا يلتصق الأرز
بعد أن ينضج الأرز نرفعه من على النار و نرفع الغطاء حتى يبرد قليلا ثم نغطيه مرة اخرى حتى التقديم
4 - الصلصة
فى إناء عميق نضع عصير الطماطم مع الثوم المفروم مع الملح و الكمون و الخل و ملعقه زيت درة و عصير الليمون ونتركها حتى تنضج أى تكون سميكه أو ثقيله شويه
محبى الكشرى بالشطه ممكن يأخذوا من نفس الصلصه السابقه و يضعوا عليها شطه و يتركوها قليلا على النار
5 - التقليه
فى طاسه نسخن زيت التحمير و نحمر فيه البصل الحلقات الى ان يصبح بنى نصفيه جيدا من الزيت حتى يكون مقرمش

6 - الخلطه السحريها
فى سلطانيه نضع طماطم مقطعه مكعبات مع ثوم مفروم مع ملح و كمون مع عصير ليمونتين مع ملعقه من الصلصه السابقه وتترك قليلا قبل الاستخدام
فى النهايه نقلب الأرز مع العدس مع المكرونة و يقدم فى طبق عميق عليه الصلصه و الشطه و حلقات البصل و طبعا لا تنسوا الخلطه السحريه
و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالسبت فبراير 13, 2010 6:17 pm

cherry كوكتيل الموز بالفواكه cherry
((المقادير))ثلاث اصابع موز ناضجة
ملعقة عصير ليمون
كوب عصير برتقال
ملعقتين سكر
جزرة مبشورة

((الطريقة))
يقطع الموز و يهرس بالشوكة ثم يضاف اليه الجزر المبشور و السكر و عصير البرتقال
و الليمون و يقلب الخليط بالشوكة flower
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
miko12
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
miko12


عدد المساهمات : 1206
نقاط : 12131
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Tmqn3

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالأحد فبراير 14, 2010 2:05 am

ممكن طريقه عمل الشاي بالنعناع ؟؟ Razz
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://drawesh.yoo7.com/forum.htm
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالأحد فبراير 14, 2010 6:29 pm

نعم شاى بالنعناع ده اصعب حاجه مش هقدر اقولك على الوصفه tongue
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دكتور مدحت
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
دكتور مدحت


عدد المساهمات : 995
نقاط : 11829
تاريخ التسجيل : 10/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالإثنين فبراير 15, 2010 1:57 pm

كشرى

احمدك يااارب

الف مبروك وصولك اختى الهام معانا ..........ونورتى المنتدى بس بلاش الكشرى ده
شيلوه من وشى ارجوكم Rolling Eyes
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالإثنين فبراير 15, 2010 7:12 pm

اشمعنى الكشرى المصرى يعنى
ده حتى طعمه حلو geek
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دكتور مدحت
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
دكتور مدحت


عدد المساهمات : 995
نقاط : 11829
تاريخ التسجيل : 10/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 16, 2010 2:04 am

اصلى الصراحة
عندى عقدة منه
وكل ماشوفه افتكر حدثة حصلت معايه فى محل سيد قذارة

وبلاش اكمل علشان انا هبدأ ارجع Laughing
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 16, 2010 1:14 pm

ههههههه
خلاص ماشى تحب ايه واحنا نعمله
طلاما بتقرف من الكشرى وتقرفنا معاك tongue
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hanon
دراويشى محترف
دراويشى محترف
hanon


عدد المساهمات : 297
نقاط : 11155
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 29
الموقع باريس الصغري Ismailia
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 16, 2010 1:36 pm

كيكه البسكويت

.....................................................
المقادير الأولى
:-
-علبة بسكويت شاي مطحون
-نصف كأس سكر مطحون
-ربع كأس جوز هند
-نصف كأس دقيق
-2ملعقة بيكنج باودر
-2ملعقة شوكلاتة بودرة




المقادير الثانية
:-
في الخلاط:- -2بيضة
-شوية فانيليا أو ليمون
-علبة قشطة
-ثلاثة أرباع أصبع زبدة
-ثلث كأس حليب سائل




الطريقة
:-
-تخلط المقادير الثانية في الخلاط
-ثم تخلط مع المقادير الأولى
-ثم تصب في صينية وتدخل الفرن
-بعد اخراجها من الفرن نذيب ملعقتين شوكلاته في نصف أصبع زبده ونسكبها فوق الكعكة




وتدخل الثلاجة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
miko12
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
miko12


عدد المساهمات : 1206
نقاط : 12131
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Tmqn3

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالثلاثاء فبراير 16, 2010 3:36 pm

انا جعت Embarassed
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://drawesh.yoo7.com/forum.htm
shimo
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
shimo


عدد المساهمات : 757
نقاط : 11614
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 31
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى 1

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالأربعاء فبراير 17, 2010 8:42 pm

شوربة السي فود



المقادير :
نصف كيلو سمك (أي نوع يمكن سلقه ويفضل اللوت )
نصف كيلو جمبري
نصف كيلو سبيط
نصف كيلو كابوريا صغيرة
نصف كيلو خلول
كوب كريمة لباني أو لبن
بصلة مبشورة
حبهان
ملح
فلفل اسود
ورق لوري

الطريقة :
تنقع الخلول في الماء مع تغيير الماء كل فترة ، يقشر الجمبري ويغسل جيدا ، ينظف السمك ويقطع قطع متوسطة الحجم ، ينظف السبيط ويقطع ، تغسل الكابوريا ويتم نزع غطائها وتغسل جيدا
نضع الزيت في الاناء على النار ثم نضع الخلول وتقلب حتى تتفتح
نضع الجمبري والسبيط والكابوريا ونستمر في التقليب ثم نضع الماء
نضع الحبهان والفلفل الاسود والبصلة المبشورة و ورق اللوري
نتركها على النار مع مراعاة التقليب من حين لاخر
نضع السمك ثم الملح
وعند النضج نضع الكريمة او اللبن ونتركه على النار حوالي دقيقتين
تقدم ساخنة وبالهنا والشفا
هذه الوجبة تكفي لحوالي 5 أو 6 أفراد
</I>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shimo
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
shimo


عدد المساهمات : 757
نقاط : 11614
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 31
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى 1

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالأربعاء فبراير 17, 2010 8:43 pm

miko12 كتب:
انا جعت المطبخ العربى 666658
طيب روح كل المطبخ العربى 244101
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
miko12
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
miko12


عدد المساهمات : 1206
نقاط : 12131
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Tmqn3

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالأربعاء فبراير 17, 2010 9:23 pm

shimo كتب:
شوربة السي فود



المقادير :
نصف كيلو سمك (أي نوع يمكن سلقه ويفضل اللوت )
نصف كيلو جمبري
نصف كيلو سبيط
نصف كيلو كابوريا صغيرة
نصف كيلو خلول
كوب كريمة لباني أو لبن
بصلة مبشورة
حبهان
ملح
فلفل اسود
ورق لوري

الطريقة :
تنقع الخلول في الماء مع تغيير الماء كل فترة ، يقشر الجمبري ويغسل جيدا ، ينظف السمك ويقطع قطع متوسطة الحجم ، ينظف السبيط ويقطع ، تغسل الكابوريا ويتم نزع غطائها وتغسل جيدا
نضع الزيت في الاناء على النار ثم نضع الخلول وتقلب حتى تتفتح
نضع الجمبري والسبيط والكابوريا ونستمر في التقليب ثم نضع الماء
نضع الحبهان والفلفل الاسود والبصلة المبشورة و ورق اللوري
نتركها على النار مع مراعاة التقليب من حين لاخر
نضع السمك ثم الملح
وعند النضج نضع الكريمة او اللبن ونتركه على النار حوالي دقيقتين
تقدم ساخنة وبالهنا والشفا
هذه الوجبة تكفي لحوالي 5 أو 6 أفراد
</I>

ياسيدي work bussy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://drawesh.yoo7.com/forum.htm
دكتور مدحت
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
دكتور مدحت


عدد المساهمات : 995
نقاط : 11829
تاريخ التسجيل : 10/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 11:38 am

الهام حجاج كتب:
ههههههه
خلاص ماشى تحب ايه واحنا نعمله
طلاما بتقرف من الكشرى وتقرفنا معاك tongue

بلاش الكوارع لان وشها وحش علينا No No

انا بحب المكرونة بالبشمل

Embarassed
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دكتور مدحت
دراويشى سوبر
دراويشى سوبر
دكتور مدحت


عدد المساهمات : 995
نقاط : 11829
تاريخ التسجيل : 10/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 11:40 am

miko12 كتب:
shimo كتب:
شوربة السي فود



المقادير :
نصف كيلو سمك (أي نوع يمكن سلقه ويفضل اللوت )
نصف كيلو جمبري
نصف كيلو سبيط
نصف كيلو كابوريا صغيرة
نصف كيلو خلول
كوب كريمة لباني أو لبن
بصلة مبشورة
حبهان
ملح
فلفل اسود
ورق لوري

الطريقة :
تنقع الخلول في الماء مع تغيير الماء كل فترة ، يقشر الجمبري ويغسل جيدا ، ينظف السمك ويقطع قطع متوسطة الحجم ، ينظف السبيط ويقطع ، تغسل الكابوريا ويتم نزع غطائها وتغسل جيدا
نضع الزيت في الاناء على النار ثم نضع الخلول وتقلب حتى تتفتح
نضع الجمبري والسبيط والكابوريا ونستمر في التقليب ثم نضع الماء
نضع الحبهان والفلفل الاسود والبصلة المبشورة و ورق اللوري
نتركها على النار مع مراعاة التقليب من حين لاخر
نضع السمك ثم الملح
وعند النضج نضع الكريمة او اللبن ونتركه على النار حوالي دقيقتين
تقدم ساخنة وبالهنا والشفا
هذه الوجبة تكفي لحوالي 5 أو 6 أفراد
</I>

ياسيدي work bussy

اه ده اخى ميكو
انت قاعد على طول هنا فى المطبخ .........
كل ماادخل اشوفك Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 3:01 pm

انا الحقيقه مش بعرف اتطبخ
مبعرفش اعمل غير حلويات بس
ياريت حنون لو تعرف المكرونه بالبشامل
ياريت تكتبها عشان خاطر دكتور مدحت
وياريت اللى عايز يعرف طريقه اى حاجه فى الحلويات بس
يقولى انما غير كده لا فاهمين cherry
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dr.deer
دراويشى محترف
دراويشى محترف
dr.deer


عدد المساهمات : 343
نقاط : 11160
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 33
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 5:18 pm

الهام حجاج كتب:
انا الحقيقه مش بعرف اتطبخ
مبعرفش اعمل غير حلويات بس
ياريت حنون لو تعرف المكرونه بالبشامل
ياريت تكتبها عشان خاطر دكتور مدحت
وياريت اللى عايز يعرف طريقه اى حاجه فى الحلويات بس
يقولى انما غير كده لا فاهمين المطبخ العربى 587731

طيب علشان خاطر دكتور مدحت هقولكم المكرونه بالباشمل بتتعمل ازاى المطبخ العربى 1596
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dr.deer
دراويشى محترف
دراويشى محترف
dr.deer


عدد المساهمات : 343
نقاط : 11160
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 33
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 5:25 pm

المكرونه بالباشمل

المقادير


نصف كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
3 فصوص ثوم
2 حبة طماطم متوسطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
1 حبة فلفل أخضر
3 ملاعق طعام صلصة
بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
كيس مكرونة سباغيتي
ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود


الباشميل


ثلاثة كاسات كبيرة حليب
ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه


الطريقه


أولا لعمل المفرومة


نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي





ثانيا لتحضير المكرونة


نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي



ثالثا لتحضير الباشميل


نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار


رابعا لتحضير الصينية


ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ


وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الهام حجاج
دراويشى
دراويشى
الهام حجاج


عدد المساهمات : 23
نقاط : 10825
تاريخ التسجيل : 12/02/2010
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 5:35 pm

شكرا ليكى على المكرونه
وياريت نشوفك دايما بس ماتجيش بأديكى
فاضيه يعنى هاتى معاكى 2 كيلو قشر موز
ولا حاجه cherry
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dr.deer
دراويشى محترف
دراويشى محترف
dr.deer


عدد المساهمات : 343
نقاط : 11160
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 33
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالخميس فبراير 18, 2010 5:44 pm

كباب حله
المطبخ العربى Iraqiyat-31c2d159d8


المقادير:
1/2 كيلو لحم
بصلة متوسطة
فص ثوم
سمن (يمكن الاستغناء عنه)
ملح وفلفل أسود وبهارات والقليل من القرفة


الطريقة:
1- يقطع اللحم مكعبات صغيرة أو كبيرة حسب رغبتك.
2- يفرم البصل والثوم فرما خشنا


الطبخة:
1- يشوح البصل لمدة دقيقة ثم يضاف له اللحم ويقلب حتى يتغير لون اللحم إلى الون الغامق ثم تقلل النار تحته
2- يضاف للحم نصف كوب ماء كل فترة حتى لا ينشف اللحم.
3- عندما يبدأ اللحم في تمام النضج يضاف له التوابل كلها ويترك حتى يكتمل نضجه.
4- بعد إغلاق النار من تحته توضع ملعقة سمن كبيرة في طبق صغير من الألومنيوم ويوضع عليها قطعة فحم مشتعل ويوضع الطبق بسرعة على اللحم في الحلة وتغطى الحلة لمدة 10 دقائق ثم يغرف اللحم ساخنا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hanon
دراويشى محترف
دراويشى محترف
hanon


عدد المساهمات : 297
نقاط : 11155
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 29
الموقع باريس الصغري Ismailia
المطبخ العربى 28nvrt

المطبخ العربى Empty
مُساهمةموضوع: رد: المطبخ العربى   المطبخ العربى Icon_minitimeالإثنين فبراير 22, 2010 2:13 pm

الهام حجاج كتب:
شكرا ليكى على المكرونه
وياريت نشوفك دايما بس ماتجيش بأديكى
فاضيه يعنى هاتى معاكى 2 كيلو قشر موز
ولا حاجه المطبخ العربى 587731
ماشي ماشي
المطبخ العربى 956280هخليها عليا المرة دي المطبخ العربى 956280
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المطبخ العربى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
 مواضيع مماثلة
-
» مشروع الكنز العربى للربح من الانترنت
» مشروع الكنز العربى اربح بنسبة 150% من الانترنت

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Drawesh :: قسم عام :: سيدات الدراويش-
انتقل الى: