| المطبخ العربى | |
|
+3طيور الجنه shimo الهام حجاج 7 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى السبت فبراير 13, 2010 1:09 am | |
| اى حد يشارك بأكلع عربيه ويكتبها ((البيتزا)) (المقادير)كيلو دقيق-خمس معالق لبن بودره-خمس معالق سكر صغيره-كوب زيت ملعقتين خميره-ذرة ملح-ماء (الطريقه)يضاف كل المقادير على بعض مع التقليب وتسبيها لغلية متخمر وادهنى الصنيه زيت وبعد كده حطى العجينه وافرديها وحطى فوقيها المقادير العاديه للبيتزا زى الموتزاريلاوالماشروم | |
|
| |
shimo دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 757 نقاط : 11614 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 31
| موضوع: رد: المطبخ العربى السبت فبراير 13, 2010 1:54 am | |
| بدايه ثلنكس يالهام علي التوبيك
انا حبيت اضيف اكله مشهوره الباميه باللحمه الضاني المقادير نص كيلو باميه -سمنه -نص كيلو لحمه ضاني -عصير طماطم -بصله نص مفرومه- ثوم مفري-ملح - فلفل اسمر الطريقه 1-نضع السمن في الحله ونضع عليها البصل النصف مفروم حتي يصبح لونها اصفر 2-نضع الثوم المفري فوق البصل ثم نضع فوقهم اللحمه 3 نضع عصير الطماطم ونترك الخليط الي ان تظهر السمنه علي وش الاكل دليل علي ان الاكل اتسبك 4 نضع كميه مناسبه من الماء وليكن كوب ونصف ونترك الخليط يغلي 5-نضع الباميه حتي تغلي ثم نهدء النار عليها حتي تنضج 6-تصب الباميه في طبق وتأكل مع الارز الابيض وبالهنا والشفا | |
|
| |
طيور الجنه دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 1977 نقاط : 12943 تاريخ التسجيل : 10/02/2010
| موضوع: رد: المطبخ العربى السبت فبراير 13, 2010 2:23 pm | |
| اااااااااااه يا بطنى انا جوعت هاتوا اكل بسرعه احسن اكل حد منكم موضوع رائع يا جميل عاوزين بنات الموقع تحط اكلتين فى اليوم مافيش احسن من كدا | |
|
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى السبت فبراير 13, 2010 2:44 pm | |
| ((جيلاتى الشيكولاته)) (المقادير)واحد و نصف كوب لبن ورقتان جيلاتين(كريمة) ملعقتان كبيرتان شيكولاتة قليل من الماء سكر للتحلية (الطريقة) 1_تذاب الشيكولاتة فى اللبن على نار هادئة و تحلى بالسكر 2_يرفع المزيج عن النار و يضاف اليه الجيلاتين بعد ان يذوب تماما 3_يترك الخليط حتى يبرد ثم تضاف الكريمه ثم يعبأفى كؤوس واكواب ثم توضع بالفريزر بالثلاجة حتى يجمد ويزين بالشيكولاتة و المكسرات حسب الرغبة. | |
|
| |
hanon دراويشى محترف
عدد المساهمات : 297 نقاط : 11155 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 29 باريس الصغري Ismailia
| موضوع: رد: المطبخ العربى السبت فبراير 13, 2010 3:13 pm | |
| توبيك راائع جدا يا إلهام ....... اما انا بقي أكلتي انهارده كله عارفها طبعا
....... الكشرى المصرى المقادير : كيس مكرونة صغيرة 100 جرام مكرونة أسباجتى 3/4 كيلو عدس بنى مغسول جيدا و مصفى 2 كوب أرز مصرى مغسول جيدا و مصفى بصل مقطع شرايح رفيعه عصير طماطم ثوم مفروم مع ملح و كمون ملعقتين زيت درة زيت لتحمير البصل ملح و كمون و خل و عصير ليمون 2 مكعب مرقه دجاج الطريقه : 1 - العدس فى إناء عميق نسخن حوالى لتر ماء لما يسخن نضع عليه العدس و مكعب مرقه الدجاج ونتركه حتى يقرب من النضج نضع عليه الملح و الخل و نتركه حتى ينضج نصفيه دون غسل بالماء و نضع عليه الكمون و نقلبه جيدا ملحوظه : إذا نقص الماء ولم ينضج العدس ممكن تزويد قليل من الماء حتى ينضج 2 - المكرونه فى إناء عميق نسلق المكرونة الصغيرة مع الأسباجتى بالطريقه العاديه و نتركها لتتصفى بعد غسيلها بالماء 3 - الأرز فى إناء نضع 2 كوب ماء مع ملعقتين الزيت و ملح و خل و مكعب مرقه الدجاج نتركهم حتى يغلى الماء بعد أن يغلى الماء نضع الأرز ونغطيه و نتركه حتى يغلى ثم نخفض الشعله و نضع تحته الشياطه حتى لا يلتصق الأرز بعد أن ينضج الأرز نرفعه من على النار و نرفع الغطاء حتى يبرد قليلا ثم نغطيه مرة اخرى حتى التقديم 4 - الصلصة فى إناء عميق نضع عصير الطماطم مع الثوم المفروم مع الملح و الكمون و الخل و ملعقه زيت درة و عصير الليمون ونتركها حتى تنضج أى تكون سميكه أو ثقيله شويه محبى الكشرى بالشطه ممكن يأخذوا من نفس الصلصه السابقه و يضعوا عليها شطه و يتركوها قليلا على النار 5 - التقليه فى طاسه نسخن زيت التحمير و نحمر فيه البصل الحلقات الى ان يصبح بنى نصفيه جيدا من الزيت حتى يكون مقرمش
6 - الخلطه السحريها فى سلطانيه نضع طماطم مقطعه مكعبات مع ثوم مفروم مع ملح و كمون مع عصير ليمونتين مع ملعقه من الصلصه السابقه وتترك قليلا قبل الاستخدام فى النهايه نقلب الأرز مع العدس مع المكرونة و يقدم فى طبق عميق عليه الصلصه و الشطه و حلقات البصل و طبعا لا تنسوا الخلطه السحريه و بالهنا و الشفا | |
|
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى السبت فبراير 13, 2010 6:17 pm | |
| كوكتيل الموز بالفواكه ((المقادير))ثلاث اصابع موز ناضجة ملعقة عصير ليمون كوب عصير برتقال ملعقتين سكر جزرة مبشورة ((الطريقة)) يقطع الموز و يهرس بالشوكة ثم يضاف اليه الجزر المبشور و السكر و عصير البرتقال و الليمون و يقلب الخليط بالشوكة | |
|
| |
miko12 دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 1206 نقاط : 12131 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| |
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى الأحد فبراير 14, 2010 6:29 pm | |
| نعم شاى بالنعناع ده اصعب حاجه مش هقدر اقولك على الوصفه | |
|
| |
دكتور مدحت دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 995 نقاط : 11829 تاريخ التسجيل : 10/02/2010
| موضوع: رد: المطبخ العربى الإثنين فبراير 15, 2010 1:57 pm | |
| كشرى احمدك يااارب الف مبروك وصولك اختى الهام معانا ..........ونورتى المنتدى بس بلاش الكشرى ده شيلوه من وشى ارجوكم | |
|
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى الإثنين فبراير 15, 2010 7:12 pm | |
| اشمعنى الكشرى المصرى يعنى ده حتى طعمه حلو | |
|
| |
دكتور مدحت دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 995 نقاط : 11829 تاريخ التسجيل : 10/02/2010
| موضوع: رد: المطبخ العربى الثلاثاء فبراير 16, 2010 2:04 am | |
| اصلى الصراحة عندى عقدة منه وكل ماشوفه افتكر حدثة حصلت معايه فى محل سيد قذارة وبلاش اكمل علشان انا هبدأ ارجع | |
|
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى الثلاثاء فبراير 16, 2010 1:14 pm | |
| ههههههه خلاص ماشى تحب ايه واحنا نعمله طلاما بتقرف من الكشرى وتقرفنا معاك | |
|
| |
hanon دراويشى محترف
عدد المساهمات : 297 نقاط : 11155 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 29 باريس الصغري Ismailia
| موضوع: رد: المطبخ العربى الثلاثاء فبراير 16, 2010 1:36 pm | |
| كيكه البسكويت
..................................................... المقادير الأولى :- -علبة بسكويت شاي مطحون -نصف كأس سكر مطحون -ربع كأس جوز هند -نصف كأس دقيق -2ملعقة بيكنج باودر -2ملعقة شوكلاتة بودرة
المقادير الثانية :- في الخلاط:- -2بيضة -شوية فانيليا أو ليمون -علبة قشطة -ثلاثة أرباع أصبع زبدة -ثلث كأس حليب سائل
الطريقة :- -تخلط المقادير الثانية في الخلاط -ثم تخلط مع المقادير الأولى -ثم تصب في صينية وتدخل الفرن -بعد اخراجها من الفرن نذيب ملعقتين شوكلاته في نصف أصبع زبده ونسكبها فوق الكعكة
وتدخل الثلاجة | |
|
| |
miko12 دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 1206 نقاط : 12131 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| |
| |
shimo دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 757 نقاط : 11614 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 31
| موضوع: رد: المطبخ العربى الأربعاء فبراير 17, 2010 8:42 pm | |
| شوربة السي فود
المقادير : نصف كيلو سمك (أي نوع يمكن سلقه ويفضل اللوت ) نصف كيلو جمبري نصف كيلو سبيط نصف كيلو كابوريا صغيرة نصف كيلو خلول كوب كريمة لباني أو لبن بصلة مبشورة حبهان ملح فلفل اسود ورق لوري
الطريقة : تنقع الخلول في الماء مع تغيير الماء كل فترة ، يقشر الجمبري ويغسل جيدا ، ينظف السمك ويقطع قطع متوسطة الحجم ، ينظف السبيط ويقطع ، تغسل الكابوريا ويتم نزع غطائها وتغسل جيدا نضع الزيت في الاناء على النار ثم نضع الخلول وتقلب حتى تتفتح نضع الجمبري والسبيط والكابوريا ونستمر في التقليب ثم نضع الماء نضع الحبهان والفلفل الاسود والبصلة المبشورة و ورق اللوري نتركها على النار مع مراعاة التقليب من حين لاخر نضع السمك ثم الملح وعند النضج نضع الكريمة او اللبن ونتركه على النار حوالي دقيقتين تقدم ساخنة وبالهنا والشفا هذه الوجبة تكفي لحوالي 5 أو 6 أفراد </I>
| |
|
| |
shimo دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 757 نقاط : 11614 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 31
| |
| |
miko12 دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 1206 نقاط : 12131 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: رد: المطبخ العربى الأربعاء فبراير 17, 2010 9:23 pm | |
| - shimo كتب:
شوربة السي فود
المقادير : نصف كيلو سمك (أي نوع يمكن سلقه ويفضل اللوت ) نصف كيلو جمبري نصف كيلو سبيط نصف كيلو كابوريا صغيرة نصف كيلو خلول كوب كريمة لباني أو لبن بصلة مبشورة حبهان ملح فلفل اسود ورق لوري
الطريقة : تنقع الخلول في الماء مع تغيير الماء كل فترة ، يقشر الجمبري ويغسل جيدا ، ينظف السمك ويقطع قطع متوسطة الحجم ، ينظف السبيط ويقطع ، تغسل الكابوريا ويتم نزع غطائها وتغسل جيدا نضع الزيت في الاناء على النار ثم نضع الخلول وتقلب حتى تتفتح نضع الجمبري والسبيط والكابوريا ونستمر في التقليب ثم نضع الماء نضع الحبهان والفلفل الاسود والبصلة المبشورة و ورق اللوري نتركها على النار مع مراعاة التقليب من حين لاخر نضع السمك ثم الملح وعند النضج نضع الكريمة او اللبن ونتركه على النار حوالي دقيقتين تقدم ساخنة وبالهنا والشفا هذه الوجبة تكفي لحوالي 5 أو 6 أفراد </I>
ياسيدي | |
|
| |
دكتور مدحت دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 995 نقاط : 11829 تاريخ التسجيل : 10/02/2010
| موضوع: رد: المطبخ العربى الخميس فبراير 18, 2010 11:38 am | |
| | |
|
| |
دكتور مدحت دراويشى سوبر
عدد المساهمات : 995 نقاط : 11829 تاريخ التسجيل : 10/02/2010
| موضوع: رد: المطبخ العربى الخميس فبراير 18, 2010 11:40 am | |
| - miko12 كتب:
- shimo كتب:
شوربة السي فود
المقادير : نصف كيلو سمك (أي نوع يمكن سلقه ويفضل اللوت ) نصف كيلو جمبري نصف كيلو سبيط نصف كيلو كابوريا صغيرة نصف كيلو خلول كوب كريمة لباني أو لبن بصلة مبشورة حبهان ملح فلفل اسود ورق لوري
الطريقة : تنقع الخلول في الماء مع تغيير الماء كل فترة ، يقشر الجمبري ويغسل جيدا ، ينظف السمك ويقطع قطع متوسطة الحجم ، ينظف السبيط ويقطع ، تغسل الكابوريا ويتم نزع غطائها وتغسل جيدا نضع الزيت في الاناء على النار ثم نضع الخلول وتقلب حتى تتفتح نضع الجمبري والسبيط والكابوريا ونستمر في التقليب ثم نضع الماء نضع الحبهان والفلفل الاسود والبصلة المبشورة و ورق اللوري نتركها على النار مع مراعاة التقليب من حين لاخر نضع السمك ثم الملح وعند النضج نضع الكريمة او اللبن ونتركه على النار حوالي دقيقتين تقدم ساخنة وبالهنا والشفا هذه الوجبة تكفي لحوالي 5 أو 6 أفراد </I>
ياسيدي اه ده اخى ميكو انت قاعد على طول هنا فى المطبخ ......... كل ماادخل اشوفك | |
|
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى الخميس فبراير 18, 2010 3:01 pm | |
| انا الحقيقه مش بعرف اتطبخ مبعرفش اعمل غير حلويات بس ياريت حنون لو تعرف المكرونه بالبشامل ياريت تكتبها عشان خاطر دكتور مدحت وياريت اللى عايز يعرف طريقه اى حاجه فى الحلويات بس يقولى انما غير كده لا فاهمين | |
|
| |
dr.deer دراويشى محترف
عدد المساهمات : 343 نقاط : 11160 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 33
| |
| |
dr.deer دراويشى محترف
عدد المساهمات : 343 نقاط : 11160 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 33
| موضوع: رد: المطبخ العربى الخميس فبراير 18, 2010 5:25 pm | |
| المكرونه بالباشمل
المقادير
نصف كيلو لحم مفروم بصلة كبيرة مقطعه مكعبات 3 فصوص ثوم 2 حبة طماطم متوسطة 1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة 1 حبة فلفل أخضر 3 ملاعق طعام صلصة بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون) كيس مكرونة سباغيتي ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود
الباشميل
ثلاثة كاسات كبيرة حليب ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود بيضة لدهن الوجه
الطريقه
أولا لعمل المفرومة
نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي
ثانيا لتحضير المكرونة
نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي
ثالثا لتحضير الباشميل
نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار
رابعا لتحضير الصينية
ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
وبالهنا والشفا | |
|
| |
الهام حجاج دراويشى
عدد المساهمات : 23 نقاط : 10825 تاريخ التسجيل : 12/02/2010
| موضوع: المطبخ العربى الخميس فبراير 18, 2010 5:35 pm | |
| شكرا ليكى على المكرونه وياريت نشوفك دايما بس ماتجيش بأديكى فاضيه يعنى هاتى معاكى 2 كيلو قشر موز ولا حاجه | |
|
| |
dr.deer دراويشى محترف
عدد المساهمات : 343 نقاط : 11160 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 33
| |
| |
hanon دراويشى محترف
عدد المساهمات : 297 نقاط : 11155 تاريخ التسجيل : 11/02/2010 العمر : 29 باريس الصغري Ismailia
| |
| |
| المطبخ العربى | |
|